slogan

Breakdance

Wat is breakdance?

Breakdance is ontstaan eind jaren 70, begin jaren 80 in New York . Binnen breakdance (en globaal bij hiphop) draait het om het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie. Breakdance is een combinatie van dansen, footwork, freezes en powermoves.
Voor breakdance is een combinatie van gevoel voor ritme, lenigheid, kracht en nodig.
De muzieksoort die erbij hoort is Hiphop. Tijdens de les is er dan natuurlijk ook altijd de nieuwste muziek aanwezig.

Voor wie is breakdance?

Breakdance kan gedaan worden vanaf 6 jaar (mits je een uur actief kan deelnemen aan de les).
Wil jij jezelf uitdagen en de nieuwste moves leren, dan is dit echt iets voor jou!

De opbouw.

De les begint altijd met een warming-up. Dit wordt gedaan door een combinatie van rekken, dansen en krachttraining. Dit doen we om het lichaam op te warmen, en om blessures tegen te gaan. Daarna worden de bewegingen en oefeningen van de week ervoor herhaald, om ze perfect onder de knie te krijgen. Vervolgens gaan we beginnen met de nieuwe oefeningen. Als afsluiting doen we vaak een battle (een wedstrijd tussen de leerlingen), of er wordt vrij getraind. Tijdens het vrij trainen kunnen de leerlingen de dingen oefenen die ze zelf nog graag willen ontwikkelen. De docenten zijn er dan om te assisteren en om tips te geven.

Het resultaat.

Je zult merken dat je gelijk na de eerste les al dingen leert. Of je nu een beginner of gevorderde bent, je bent NOOIT uitgeleerd! Dit is ook het leuke van breakdance, je kan jezelf blijven ontwikkelen.

Proefles aanvragen

Ben je geïntereseerd en wil je een keer ervaren hoe je resultaat gericht kunt sporten in een gemoedelijke sfeer?
Aarzel dan niet en vraag nu een proefles aan in één van onze vestigingen.

Vraag nu een proefles aan