slogan

Spinning

Wat is Spinning?

Spinning doe je op een vaststaande fiets, met extra weerstand onder begeleiding van een enhousiaste spinninginstructeur. Zittend of staand fiets je naar een topconditie toe. 
De muziek ondersteunt het tempo van langzaam, via snel naar een eindsprint.
Het zware vliegwiel zorgt ervoor dat je een natuurlijke weerstand hebt die zoveel mogelijke bij het echte fietsen aansluit.
Het afremmechanisme staat in zijn vrij, biedt iets weerstand voor een zwaardere belasting, of is ingesteld op een belasting gelijk aan bergop fietsen.
Na een warming up wordt het tempo opgevoerd. Langzaam wordt de weerstand groter en schuif je wat meer naar achter op het zadel om meer kracht te kunnen zetten. Bij het eerste heuveltje kom je uit het zadel en sta je losjes achterin op de trappers. Ook de bilspieren doen zo hun werk. Na een afdaling in hoog tempo en met weinig weerstand heb je kunnen herstellen en komt een echte col.

Eigen niveau kiezen

Tijdens de training kun je altijd de weerstand zelf instellen. Iets meer als je nog over hebt, iets minder als je te fors ingezet hebt of vorm van de dag wat minder is.
Fietsen kan iedereen en door de vliegwielconstructie van de spinningbike ga je als een trein.
Het mooie van deze vorm van trainen is behalve de ondersteunende muziek vooral de mogelijkheid om op elk moment voor je eigen niveau te kiezen.
Daarnaast ben je continu aan het trainen en continu calorieën aan het verbranden.
Er gaat geen tijd verloren aan uitleg, spullen klaarzetten en opruimen of wachten tot anderen klaar zijn. 
Het is bijna 100% zuivere trainingstijd dus een prima manier om snel je conditie te verbeteren en veel calorieën te verbruiken.

Gewrichtvriendelijk

Bovendien hoef je bij deze vorm van trainen niet te rennen of te springen wat een groot voordeel kan zijn als deze belastingen voor bijvoorbeeld de rug of de gewrichten te groot is. 
Door de steeds afwisselende houdingen in stand of zit gebruik je veel been-, bil- en rugspieren.

Diverse videolessen

Wij beschikken ook over diverse videospinning lessen:
Zo kun je de Alpe d'Huez beklimmen of je maakt een rit door het mooie Africa.
De lessen zijn dagelijks om 10.30 uur en 16.00 uur. Ook kunnen wij buiten deze uren de videospinning op aanvraag aanzetten.

Proefles aanvragen

Ben je geïntereseerd en wil je een keer ervaren hoe je resultaat gericht kunt sporten in een gemoedelijke sfeer?
Aarzel dan niet en vraag nu een proefles aan in één van onze vestigingen.

Vraag nu een proefles aan